But the fighter still remains

En berättelse om att överleva, trots allt

Möt Allan, en ensam kille som ogärna lämnar sin lägenhet och som trivs bäst ihop med sin telefonsvarare. Eller kanske snarare sätter sitt hopp till sin telefonsvarare. Allan är en bra människokännare, enligt honom själv och han har alltid ett paket kaffe hemma, ifall hans skulle få "oväntat besök".

 

But the fighter still remains!

… är berättelsen om den ensamma, lite vilsna, längtande människa som är närvarande i så många av Paul Simons sånger. Han eller hon som kämpar med såväl de små vardagliga besluten som de stora existentiella frågorna.

… är en föreställning där ett urval av Simon and Garfunkels bästa sånger växelspelar med en återkommande rollfigur, som med träffsäkra reflektioner sätter in sångerna i ett sammanhang som förtydligar, förstärker och fördjupar textinnehållet.

… handlar om dig och mig – som likt the Boxer varit nere för räkning mer än en gång, men som trots allt vägrat att kasta in handduken och ge upp; eller likt Mrs Robinson försöker dölja våra hemliga svagheter och gärna slip slidin’ away när det börjar brännas. Vi som känner oss jagade av ständiga krav för att keep the customer satisfied och längtar efter den djupa kärleken från någon som loves me like a rock.

… påminner om den stora orättvisan att some folk’s lives roll easy, but some folk’s lives never roll at all. Men också om att det finns någon eller något som bär oss över de djupaste svårigheterna like a bridge over troubled water. Och att plötsligt, när man minst anar det, kan motgångarna och bekymren vara gone at last!

 

OBS! DENNA FÖRESTÄLLNING FINNS INSPELAD PÅ DVD!

music by Paul Simon SOUNDS OF SILENCE

FOTO: PER BERGER

www.soundsofsilence.se • info(a)soundsofsilence.se